Презентація відділення української філології та народознавства «Джерело» ГНТ «Інтелект»

13.10.2021 р. відбулася презентація  відділення  української філології та народознавства «Джерело» ГНТ «Інтелект»,  яке об'єднує три секції: української мови, української літератури та народознавства.

Захід розпочався виступом керівника  відділення - учителя української мови та літератури Мацкевич А.В.

На презентації особлива увага  акцентувалася на  роботі учнів у ГНТ «Інтелект».  Серед 6 проєктів, які  представлені до захисту в минулому навчальному році, було обрано переможців у кожній секції.

До виступу були  запрошені  переможці секцій та учні, роботи яких особливо відзначили члени журі.

Так, у секції «Українська мова» переможцем стала Студзінська Єлизавета(8 -А клас) з роботою «Біблійна фразеологія в українській мові» (науковий керівник – Мацкевич А.В.), у якій  висвітлено особливості функціонування релігійної фразеології.

У секції «Українська література» переможцем стала Дунець Ольга(9 -А клас) з роботою «Тарас Шевченко – поет-атеїст чи щирий християнин» (науковий керівник – Дунець Т.В.),у якій досліджено специфіку літературної молитви великого Кобзаря.

Змістовним та цікавим був виступ Бурко Олександри (9 –А клас) з проєктною роботою «Тематика творів Ліни Костенко» (науковий керівник – Дунець Т.В.), у якій досліджено мотиви пам'яті, любові та природи у творчості видатної поетеси.

Перед присутніми на заході виступила  учениця 6 –Г класу Кириленко Світлана,  яка минулого року представила в секції «Народознавство»  цікаву роботу «Вклонімось, друзі, хлібові святому!» (науковий керівник – Печенюк Л.В.).Цей проєкт є спробою узагальнення знань про обряди, звичаї, народну творчість, пов’язані з хлібом.

На заході були присутні вчителі української мови та літератури, учні, які працюватимуть над проєктними роботами в 2021 – 2022н.р.