Великий син великого народу

І цього року весна не була винятком. Вшановуючи пам’ять великого сина великого народу,  протягомШевченківського тижня, який проходив у школі, було проведено ряд виховних заходів з метою прививати в учнів любов та повагу до феномену Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка, усвідомлювати актуальності  його творчості;  на основі  творів пробуджувати національну самосвідомості,  виховати патріотизм і розвивати почуття гордості за свій народ.

Актуальність Шевченка сьогодні не в тому, що він порушував великі вічні питання  або дав нам відповідь на них,  – кожне покоління мусить само шукати відповіді на питання, поставлені часом. Нині ми повертаємося обличчям до загальнолюдських цінностей, а отже, й до Т.Шевченка.

На кожному уроці, на основі підібраних речень з творів Кобзаря,  переконую учнів, що найкраща земля та, де ти народився, живеш, де мешкає твоя родина, друзі. Розширюю та поглиблюю знання про Україну, розвиваю почуття  гордості за її здобутки, виховую справжніх громадян-патріотів, які люблять свою країну, бажають примножувати її славу, боротися за щастя і незалежність.

Разом з учнями провела усний журнал «Великий син великого народу», Шевченківський КВК, конкурс на кращого читця поезій Шевченка, твір на тему «Шевченко у нашій сім’ї»

Вчитель української мови та літератури Ільєва Л.М.