Захід «А пам'ять священна..."

Напередодні Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників 27 жовтня в актовій залі закладу проведено захід «А пам'ять священна..." 28 жовтня відзначається як День визволення України від фашистських загарбників, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної території України, згідно Указу Президента України «Про день визволення України від фашистських загарбників» з метою вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.
Ведучі заходу розповіли про історичний екскурс визволення України від фашистських загарбників. Саме в ході Другої світової війни 1941–1945 років на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. За підрахунками істориків, в результаті воєнних дій на території України загинуло близько 3 млн. радянських воїнів, понад 2 млн. українців було вивезено для примусової праці до Німеччини, повністю чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 млн. людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств. Бойовими нагородами за заслуги було відзначено близько 2,5 млн. мужніх, героїчних воїнів-українців.

Учні читали поезію з фронтового блокнота поетів, які загинули в роки війни, а також познайомились з книгами, які відображають героїчні подвиги воїнів-визволителів України, що були представлені в бібліотеці «Тихі зорі вічної пам’яті».

В цей день ми низько вклоняємося і висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам, партизанам та учасникам Другої світової війни. Уславлюємо тих, хто в тилу ворога самовідданою працею наближав їх розгром та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна.
Бажаємо всім добра, здоров’я та мирного неба!