У закладі пройшли дні української літератури

30-31 січня у школі відзначалися дні української літератури. Розпочалися вони з радіопередачі, підготовленої учителем-словесником Дунець Т.В. та ученицею 10-А класу Гринюк Анастасією, які й розповіли слухачам про динамічність, цікаву історію розвитку, багатогранність української сучасної літератури.

         Зокрема було зазначено, що книги , написані українськими  письменниками,  нині стає  читати модно, бо "бо люди, які читають, схильні думати і аналізувати, а відповідно вибирати не гасла, а ідеї. Культура і освіченість людини – це головний місток до її майбутнього життя..

         Однак для значної частини суспільства, навіть досить освіченої, тим більше для молодих читачів – національна література залишається своєрідною. І це посилює об’єктивну потребу формування адекватних уявлень про новітній рівень естетичної культури та свідомості. Сьогодні ми відкриваємо для себе нові імена, тому так хочеться, щоб вони також потрапили у поле зору сучасного покоління: Забужко, Андрухович, Покальчук, Жиленко, Костенко,Дереш, Ульяненко, Маціос , Роздобудько та інші провідні поети та письменники, які визначають обличчя сучасної української літератури, при чому не тільки на теренах України, але й за її межами."