Віденський бал відбувся в нашому закладі

Віденський бал! Здається, щоб потрапити на омріяне свято, потрібні гроші й квиток до столиці Австрії. Але цього року, 19 лютого, Віденський бал відбувся в нашому закладі.

Організаторами свята були: заступник директора з навчально-виховної роботи Статкевич Олена Анатоліївна, вчителі зарубіжної  літератури Драчук Олена Дмитрівна, Бохун Ірина Германівна, завідувач шкільною бібліотекою Мовчанюк Наталія Семенівна. Учасниками цього дійства стали учні 10-11 класів.

          Дівчата у розкішних сукнях, хлопці у білосніжних сорочках та краватках-метеликах кружляли під акомпанемент вальсу, полонезу, мазурки, польки.

Легке хвилювання впліталось у святкову атмосферу дійства: старшокласники ретельно вивчали танцювальні па протягом кількох місяців, проводили репетиції сценок з життя аристократів Австро-Угорщини ХІХ століття. Та хвилювання було зайвим, тому що актори–початківці чудово розігрували ролі імператриці Сісі, імператора Франца, фрейлін та інших героїв балу. Діти намагались відтворити атмосферу Віденського балу, що описується в історичних хроніках.

Гостями балу були батьки учнів, друзі та вчителі, які не тільки спостерігали за дійством, а були учасниками свята. Оваціями зустріли всі присутні незабутній вальс у виконанні вчителів, які працюють в 10-11-х класах.

Кульмінацією балу стало обрання найкращого актора, акторки та хореографа бальних танців. «Оскарами» були нагородженні Дяченко Павло, Поліщук Поліна та Дишкант Аліна.

          За традицією,у фіналі романтичного дійства за допомогою жеребкування обрали країну, де наступного року «відбудеться» бал. Це – Польща Отже,до нових чудових зустрічей!

Більше фото у Галереї